top of page
  • Writer's pictureWeb Content Copywriter

Doctor’s Formulas Inositol

Doctor’s Formulas ИНОЗИТОЛ

Хранителна добавка, 60 таблетки


Doctor’s Formulas Inositol на гръцката компания Doctor’s Formulas е хранителна добавка, която допринася за нормалното функциониране на нервната система благодарение на нейната специална съставка.

Инозитол, познат още като витамин B8, е естествен изомер на глюкоза. Той е важен ключов елемент на вторичните носители и основен елемент във фосфолипидите на клетъчните мембрани, които са включени в много биологични процеси. Инотизолът регулира серотониновата активност и допринася за обработката на биологичната информация в клетката. Такава информация се съдържа в хормоните. Инотизолът играе ключова роля за сигнализирането за калций и инсулин. Участва в свързването на невротренсмитери за съответните рецептори и регулира различни поведенчески процеси. Повлиява отделянето на серотонин. Намалява тревожността и нервното напрежение. Ефективен е при нарушения на централната нервна система – депресия, паническо разтройство. Понижава страничните ефекти на антидепресантите. Инотизолът е подходящо средство за поддържане на емоционалното здраве.

· Формула инозитол

· Съдържа витамини от група B : фолиева киселина, витамин B6, витамин B12

· Doctor’s Formulas Inositol е предназначен за нервната система



Фолиевата киселина, витамин B6 и витамин B12 спомагат за имунната система и метаболитните процеси насочени към произвеждането на енергия. Te допринасят за метаболизма на хомоцистеин и нормалните физиологични функции. Фолиевата киселина, витамин B6 и витамин B12 намаляват умората.

10 views0 comments

Recent Posts

See All

Храни, богати на протеини

Протеините са жизненоважни за растежа на тялото, неговото възстановяване и нормално функциониране. Белтъчините са съществена част от ежедневното ни меню и е от важно значение да се приема достатъчно к

Балкански мед „Безсмъртие“

Балкански мед „Безсмъртие“ Пчелен мед с 20 ppm колоидно злато и 23K чисто злато Мановият мед е богат на витамини, минерали и аминокиселини. Има силни антибактериални свойства и е подходящ за подсилван

bottom of page